Diamant 7a, 3641 XR Mijdrecht
06 3381 8296
info@equineplus.nl

Equine Raindrop Techniek

Equine raindrop techniek

De Raindrop techniek is in de jaren 80 ontwikkeld door D. Gary Young. De helende techniek van de Lakota indianen heeft hij gecombineerd met het toepassen van essentiële oliën. Het lichaam komt in balans, fysiek, emotioneel en energetisch door toepassing van deze techniek. De Raindrop techniek kan ingezet worden bij mensen, honden en paarden. Bij de paarden wordt het o.a. ingezet als ontspanningsbehandeling, maar de ERT is ook ondersteunend en kan verlichting geven bij kreupelheden, stijfheid, luchtweginfecties, hoef- of spierbevangenheid, parasieten besmetting, pijn, artrose, spijsverteringsproblemen, fysieke problemen, stress gerelateerde problemen, virussen en ondersteunt het immuunsysteem. Bij de Equine Raindrop Techniek worden therapeutische zuivere oliën (100% zuivere oliën van Young Living) d.m.v. een specifieke techniek toegepast op het paard.

Kortom: ERT kan helpen je paard zowel fysiek, emotioneel als energetisch in balans te krijgen en ondersteunt het zelf genezend vermogen. 

Bij paarden brengen we minimum acht essentiële oliën aan. De olien brengen we aan op de kroonrand en de ballen van de hoef, de zogenaamde tingpunten en langs de wervelkolom, daar waar de blaasmeridiaan loopt; dit zorgt voor een ontspanning bij het paard. Deze techniek helpt het paard in balans te komen en is ondersteunend bij het ontgiften van het lichaam.
De basis oliën zijn: Valor / oregano / thyme / basil / wintergreen / cypress / peppermint / majoram en kunnen worden aangevuld met:
* digize (voor gezonde darmflora)
* lady sclarol of endoflex (voor hormonale balans)
* juvaflex (voor ondersteuning van lever en galblaas)
* panaway (voor pijnlijke gewricht en ligamenten)
* lemongrass (voor verzorging van spieren en pezen)

De behandeling wordt afgesloten met warme handdoeken of compressen. Dit zorgt ervoor dat de oliën nog dieper het weefsel intrekken.
Na de behandeling is het prettig als het paard een dag rust krijgt.