Diamant 7a, 3641 XR Mijdrecht
06 3381 8296
info@equineplus.nl

essentiële oliën

Young Living’s essentiële oliën

Young Living’s essentiële oliën zijn van de allerbeste kwaliteit. We willen er op kunnen vertrouwen dat we producten gebruiken die 100% natuurlijk en van therapeutische kwaliteit zijn, zodat het ook voor (kleine) kinderen, ouderen en dieren gebruikt kan worden. Daarom gebruiken wij deze oliën.
Young Living teelt hun planten op eigen landgoederen . Dat gebeurt op biologische wijze, vervolgens wordt er geoogst, gedestilleerd en verpakt. Zo wordt er gegarandeerd dat er geen pesticiden of chemicaliën in het product zitten, en kun je er zeker van zijn dat de oliën puur, biologisch, super geconcentreerd en van therapeutische kwaliteit zijn. Dit maakt de oliën van Young Living uniek. Slechts 10% van alle etherische oliën die op de markt zijn 100% natuurlijk (zonder toevoegingen) en slechts 1% is van therapeutische kwaliteit (alle werkzame stoffen van de plant zijn behouden). De olien van Young Living zijn echt bijzonder.
Young Living staat voor topkwaliteit en geeft altijd de “Seed to Seal” garantie. Oliën van deze kwaliteit zijn schaars en kosten daarom iets meer, maar zijn zuiniger in gebruik. Je hebt er gewoonweg veel minder van nodig.

Wat is essentiële olie?
Essentiële oliën of etherische oliën zijn het meest krachtige onderdeel van elke plant. Ze kunnen afkomstig zijn van het blad, de schors, de stengel, de bloem, de wortel.
Noten of zaden worden niet vaak gebruikt, gezien deze ranzig kunnen worden.
De verkregen substantie wordt zorgvuldig gedestilleerd onder lage druk en temperatuur zodat alle goede bestanddelen geëxtraheerd worden.
Ze zijn super geconcentreerd en werken heel effectief. Een therapeutische olie heeft zeer veel verschillende bestanddelen en doet z’n werk op verschillende niveaus; fysiek, emotioneel en mentaal. In combinatie met een dragerolie bv. de V-6 olie maak je de mooiste samenstellingen. Wil je ook een eigen account om deze produkten te kunnen bestellen, gebruik de volgende link: https://www.youngliving.com/vo/#/signup/new-start?sponsorid=10584700&enrollerid=10584700&isocountrycode=NL&culture=nl-NL&type=member.

Waar gebruiken we de oliën voor?
De therapeutische eigenschappen van essentiële oliën helpen en ondersteunen bij:
* antiseptisch en bacterieel: dwz vernietiging en voorkomen van bacteriën
* doorbloeding bevorderend
* fungicide: bestrijden van schimmelinfecties
* galstroombevordering en leverondersteuning
* gunstig effect op het zenuwstelsel
* grannulatievormend: herstellen van weefsel
* koortsbestrijding
* krampstillend
* lymfe stimulerend
* ontstekingsremmend: vermindert zwelling / irritatie en ontsteking
* sederend effect (pijn)
* slijmoplossend
* spijsvertering stimulerend
* stimuleert aanmaak maagsappen
* werkt zeer goed bij emotionele problemen / trauma / angsten / agressie
* zuiverend: zuiveren bloed / organen en ontgiften

Hoe dient men essentiële oliën toe bij dieren?
* diffusie / inhaleren
* toevoeging aan drinkwater of eten
* orale toediening
* topicale toediening (via de huid, massage via acupressuur drukpunten of meridianen / raindrop) .